Krista Ylinen Photography


Metsän tuoksu, mustikoiden maku ja varpujen kahina kenkien alla. Vietettyäni elämäni ensimmäiset 19 vuotta pienessä satakuntalaisessa kaupungissa, rakentui suurin osa vapaa-ajastani luonnossa liikkumisesta ja eläinten tarkkailusta. Arkistostani löytyisi kartta rusakon kulkemista poluista lapsuudenkotini metsässä, lista lintutornilla Tornien taistossa bongatuista lajeista ja kymmeniä filmikuvia lintulautamme vieraista. Saatoin viettää muutaman tunnin seisoen kotimme läheisessä metsässä hievahtamatta, pähkinöillä lintuja kämmenelleni houkutellen. Tai pienessä fasaanitarhassa useamman tunnin ajan istuen, fasaaneja totuttaen ihmisen läsnäoloon. Naavan täyteinen metsä ja sen asukit opettivat minua nauttimaan yksinkertaisista, puhtaista asioista.

Vuosien vieriessä koin tarvetta löytää syyn metsään lähtemiselle; lapsuudenajan kärsivällisyys ja yksinkertaiset puuhastelut eivät enää riittäneet. Rippilahjaksi saamani laadukas Olympuksen digikamera oli ahkerassa käytössä ratsastusharrastuksessa ja silloin tällöin luonnossa liikkuessani kulki myös siellä mukana. Pääkaupunkiseudulle muutettuani vuonna 2007 etäännyin luonnosta yhä enemmän, vaikka sen läheisyyttä edelleen valtavasti kaipasin.

Ostaessani ensimmäisen Canonin järjestelmäkameran, palasi kiinnostus tarkkailla maailmaa kameran etsimen kautta. Energiani ei kuitenkaan riittänyt tekniikan opetteluun ja kameraa käytin vielä harvakseltaan. Vuonna 2011 sain suuremman kipinän aktiivisempaan ja yhä kunnianhimoisempaan valokuvaamiseen. Lopulta vapaa-aikani sai jälleen täytettä luonnossa liikkumisesta ja näyttöpäätteen edessä kuvien läpikäymisestä.

Ahkera kameran sulkimen kuluttaminen ja lokakuussa 2011 uuden rungon ostaminen johtivat yhä laadukkaamman kuvamateriaalin tuottamiseen ja oman tekemisen intoon. Loppuvuodesta 2012 tuntuivat taitoni ja kuvaussilmäni olevan sen verran hioutuneet, että rohkenin alkaa miettiä valokuvausta sivutyönä. Tarkan harkinnan ja ahkeran työstämisen jälkeen, 11.1.2013, sai Krista Ylinen Photography-toiminimi alkunsa.
Toiminimen perustamisesta lähtien olen saanut mahdollisuuden laajentaa kuvausosaamistani niin hääkuvaukseen, perhekuvaukseen kuin muuhunkin henkilökuvaukseen. Luontokuvaus kulkee yhä tärkeimpänä osana omaa vapaa-aikaa. Kiitollisuus siitä, että kiireisestä arjesta huolimatta saa valtavasti aikaan ja kohtaa mitä erilaisempia kokemuksia niin ihmisten kuin luonnonkin parissa, valtaa mielen päivästä toiseen. Mikä hieno työ ja harrastus tämä onkaan!

Sivulla olevat kuvat: Tuomas Heinonen, Vesa Huttunen ja Arto Ketola.

NIMI: Krista Ylinen
ASUINPAIKKA: Rovaniemi, Finland
(1.1.19 alkaen Etelä-Suomi)
SÄHKÖPOSTI: krista.ylinen@gmail.com
SIVUT JULKAISTU: 12.2.2012
TOIMINIMI PERUSTETTU: 11.1.2013
Y-TUNNUS: 2524053-7
JÄSENYYDET:
Suomen Ammattiluontokuvaajat ry 2016
Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry 2013
Suomenojan Luonto ry 2012

Kaikki oikeudet kotisivuilla esitettyyn materiaaliin pidätetään. All rights reserved. Copyright © Krista Ylinen
css.php